Πληροφορίες

agios-alexandros

Το web site Kontopouli-Lemnos.gr αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία του Χάρη Τρουβά και της Φώτω Κόνσολας, προβολής και ανάδειξης του χωριού Κοντοπούλι, Λήμνου.

Εδώ μπορείτε να διαβάστε ιστορίες, να μάθετε για τα ήθη κι έθιμα της περιοχής μας, αλλά και να δείτε παλιές φωτογραφίες. Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε την μνήμη μας με φωτογραφίες και ιστορίες ανθρώπων που έζησαν στο χωριό μας!

fwtw-300x300

Φώτω Κόνσολα 
Μεγάλωσα στη ΒΑ Λήμνο, στο χωριό Κοντοπούλι. Από μικρή άκουγα ιστορίες μεγαλύτερων για τη ζωή των ανθρώπων στο παρελθόν, μύθους και θρύλους για ξωτικές και καλικάτζαρους και για ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας. Από στόμα σε στόμα έφτασαν μέχρι τις μέρες μας αφηγήσεις για το παρελθόν μας… για εμάς. Με τούτη δω την προσπάθεια θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που ο καθένας θα μπορεί να μαθαίνει για το χωριό μας και τους ανθρώπους του, την ιστορία αλλά και τα ήθη/έθιμα της περιοχής μας.

harry-trouvas-300x300

Χάρης Τρουβάς
Καθώς διάβαζα την ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια wikipedia.org, για έναν «σημαντικό» άνθρωπο, αναρωτήθηκα ποιος κρίνει ότι ένας άνθρωπος είναι σημαντικός για να περιλαμβάνεται στην εγκυκλοπαίδεια; Οι κάτοικοι ενός όμορφου ακριτικού χωριού όπως του δικού μου, με τις δικές τους παραδόσεις, συνήθειες και ζωή δεν προσέφεραν παρόλες τις αντιξοότητες στον τόπο τους; Αμέσως, λοιπόν είχα την ιδέα να συγκεντρώσουμε ότι θησαυρό/κληρονομιά μας άφησαν οι πρόγονοί μας! Με την πολύτιμη κι ενεργή συμμετοχή της Φώτω Κόνσολα, υλοποιήσαμε αυτό το site. Καλή περιήγηση!

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμμετοχή, τους διαχειριστές του Κοντοπούλι Λήμνος / Kontopouli Limnos

fwtw-300x300

Κώστας Χριστοδούλου
Στις 16 Φεβρουαρίου του 2012, μαζί με τη Φώτω και τη Βαγγελιώ δημιουργήσαμε μια σελίδα στο facebook με το όνομα του χωριού μας «Κοντοπούλι Λήμνος» στόχος μας ήταν να ανεβάζουμε φωτογραφίες από τα αξιοθέατα της περιοχής και τα νέα μας. Αυτό που ακολούθησε δεν το περιμέναμε ούτε εμείς 1400 likes στη σελίδα και ένα πλούσιο υλικό σε νέα, παλιά, τοποθεσίες, ανθρώπους κ.α.
Η ιδέα για τον χώρο αυτό είναι η συνέχεια της σελίδας μας, για περισσότερο υλικό από το Κοντοπούλι!

harry-trouvas-300x300

Βαγγελιώ Αρκά
Αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο για το Κοντοπούλι, παρατήρησα πως τα αποτελέσματα ήταν ελάχιστα. Είναι κρίμα ένα τόσο ιστορικό χωριό, να «χάνεται» με το πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό κι εμείς, ξεκινήσαμε αυτή τη προσπάθεια, έτσι ώστε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τα πρόσωπα, τους μύθους, και οτιδήποτε άλλο συνδέεται με αυτό το χωριό. Για να θυμούνται οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

Στείλτε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη παρακάτω φόρμα:

Το όνομά σας (υποχρεωτικό)

To email σας (υποχρεωτικό)

Θέμα

Μήνυμα